ALTURAS DUO

Vox Americana

 

Diumenge 1 de setembre, 20 h

Teatre La Gorga,Palamós

 

La inusual combinació de viola, charango i guitarra del duo i la recerca de noves experiències musicals ha dut a actuacions memorables amb una gamma de diversos artistes i col·laboracions amb nombrosos compositors d'Amèrica del Nord i del Sud. En els últims 18 anys, Alturas Duo ha estrenat més de 50 composicions. Vox Americana és una sèrie de programes i enregistraments, destinades a reunir aquesta música que ha estat encarregada o escrita específicament per al Duo. Aquesta música que ha evolucionat a partir d'amistats, projectes particulars, i tants anys dedicats a aquesta sonoritat, els ha permès completar suficient material discogràfic per a ser presentat a la seva audiència.

Aquest primer programa de Vox Americana ha estat creat per presentar la sonoritat i el timbre de la guitarra i la viola. Aquest programa neix com una forma d'agrair als Estats Units per les oportunitats brindades als immigrants. També explora el concepte del que fa a un "compositor nord-americà" a plantejar-se preguntes com ara: Pot un compositor que ha estat aquí per poc temps ser considerat un nord-americà? Quan té lloc aquesta transició?. Amb aquest programa, Alturas Duo presenta obres de nord-americans nascuts a Rússia, Japó i Cuba, així com dels nascuts als Estats Units. El programa també presenta un nou treball, comissionat específicament per a la sèrie Vox Americana, per la connotada compositora Gwyneth Walker, que ha acceptat amablement treballar amb el Duo per a proporcionar una cosa especialment nord-americana per contrastar amb les seves tendències llatinoamericanes.

Elogiat per The Washington Post per el seu "meravellós virtuosisme", Alturas Duo és reconegut com un dels conjunts més atractius que toquen música de cambra a l'actualitat. Reunint els mons de la música sud-americana, clàssica occidental i contemporània, el guitarrista Scott Hill i el violista i charango Carlos Boltes han actuat als Estats Units, Canadà i Europa, així com a Amèrica Central i del Sud, amb gran aclamació.

Alturas Dúo son:
Carlos Boltes; viola & charango
Scott Hill; guitarra

 

Programa: 

Ven a mí ———William Ernesto Centellas (1945-2009)

Ventolera ——- Música Chilena

Música nocturna * —————-Ronald Pearl (n. 1953)

El jardín encantado del sueño
Marzo
Nocturno
Mensajero estrellado

Cerca de casa + ———————-Gwyneth Walker (b.1947)
Acción de gracias
Hojas caídas
Ritmos

Mitja part

Del aire al aire * ————————Russell Nadel
(n. 1983)

Suite Atacama con obras de compositores chilenos.
Preludio ———————Horacio Salinas (b. 1953)
Rosita de Pica—————— Héctor Soto (b.1951)
Espejismo * ————-Alberto Cumplido (b. 1957)
La rosa el volcán ————César Palacios (b.1955)

* Obras escrites per al Dúo Alturas

+ Aquest duo per a viola i guitarra es va compondre en un estil de música folklòrica de Nova Anglaterra caracteritzat per la simplicitat del llenguatge i la seva textura simple. El paisatge rural parla a través de les notes.

 

Entrada: 12€       Anticipada: 10€ 

 
 
 

Establiments convidats:

 

 

 

 

Contacte

Festival de Guitarra Girona-Costa Brava festivalguitarragirona@gmail.com