VIVALDI GUITAR TRIO

Suggeriments i llenguatges musicals

Dijous 11 de juliol, 20h

Casa de Cultura, Girona

 

 

 

El programa del concert presentat per Vivaldi Guitar Trio va néixer amb la idea de combinar clàssics del repertori de la guitarra, com les famoses peces d'Albéniz escrites originalment per a piano o com el mateix concert de Vivaldi en re major i suggeriments musicals contemporanis del segle XX, resultat d'una investigació sense precedents i original.

Autors tan privilegiats d'Europa central i oriental, com l’hongarès Ferenk Farkas, autor de valuoses pàgines per a guitarra, i el virtuós guitarrista-compositor Stepán Rak, nascut a Ucraïna, praguès d’adopció, de Sèrbia també un guitarrista i compositor Uros Dojcinovic, les "Petites Notes Grogues", que es basa en elements estilístics de la música japonesa, capta el sentit d'aquest simbòlic viatge musical del trio de la tradició europea en profunditat cap a l’Est ideal.

La cançó del torinès Giorgio Mirto, finalment, és un tipus de treball en el programa inspirat en algunes fotos de la homònima llegenda popular sarda que parla de Janas, figures màgiques en algun lloc entre les bruixes i les fades, que viuen en coves remotes. Va ser composta i dedicada al trio el 2012 en ocasió del vintè aniversari del seu naixement, i dóna testimoni de la llarga militància, i potser també la màgia, d'aquesta formació.

El trio de guitarra "A. Vivaldi "va néixer el 1992 per iniciativa d'Enrico Negre, Ignazio Viola i Mario Cosco, tres músics  torinesos alumnes de Guido Margaria al Conservatori "A. Vivaldi " d'Alessandria.

El grup s'ha establert en un curt temps en diverses competicions tant a nivell nacional com internacional, guanyant el primer premi en el concurs de "Amadeus" de Martina Franca (1993), "Città di Ercolano" (1994), "P. Barsacchi"de Viareggio (1995)," Città di Nova Milanese"(1995)  entre d'altres. 

El repertori del trio, en constant creixement i evolució, prové d'una acurada exploració del repertori original per a tres guitarres del segle XIX i XX, així com l'ús de transcripcions de cançons reeixides des del barroc (Vivaldi tot) fins a la música contemporània, cap al qual la formació ha centrat durant molt de temps el seu interès. El trio directament ha col·laborat amb diversos autors per a la creació de nova música (entre d'altres: Franco Mannino, Giorgio Ferrari, Teresa Procaccini, Daniele Zanettovich, Riccardo Vianello, Andrea Basevi, Roberto Beltrami, Giorgio Mirto) i va fer dos treballs discogràfics dedicats el segle XX i al repertori contemporani original: “Original 20th Century Works For Three Guitars” (Rainbow Classics 1996) i “Contemporanea – Autori Italiani per tre chitarre” (Lira Classica - M.a.p. 2002). La formació també ha explorat el repertori popular a través de la col·laboració amb la cantant Paola Lombardo  i el projecte de l'Ensemble Leone Sinigaglia, que proposa cançons de la tradició piemontesa revestit per compositors contemporanis. Atès que aquest projecte va néixer anomenat “La crava mangia ij more”(Folkclub - Ethnosuoni 2008). El grup va aconseguir la primera representació de molts nous treballs, molts dels quals estan dedicats específicament a ells per autors italians i estrangers, la cura per a l'edició impresa d'Editors Berben i Pizzicato Verlag. 

El trio s'ha presentat a Itàlia, Alemanya, Polònia, Eslovènia, França, Noruega, Suïssa, en nombrosos festivals i cicles de música contemporània, treballant amb diverses institucions musicals (Agimus, Unió Musical, Institut Italià de Cultura, Bergamo Lubljiana Guitarra , Festival de Guitarra Gliwice, Folkermesse, Musincanto, Tastar de Corda, Brescia Chitarra i altres). El Trio toca guitarres del lutier Mario Grimaldi.

www.vivaldiguitartrio.com

Programa: 

Antonio Vivaldi (1678-1774)               Concerto in re maggiore RV 93
                                                                Allegro giusto, Largo, Allegro    (trascr. VGT)                                                     

Luigi Boccherini (1743-1805)              Introduzione e Fandango

Franz Joseph Haydn (1732-1809)        Trio in Sol
                                                                 Presto, Adagio cantabile,Menuet, Allegro                                                               

Ferdinando Carulli (1770-1841)           Fantasia op. 251                                                               

Jorn Micael Borner (1957)                   Alla Cubana
                                                                 Rumba, Milonga, Habanera

Astor Piazzolla (1921-1992)                Oblivion  (trascr. VGT)

Isaac Albéniz (1860-1909)                  Granada
                                                        Asturias  (trascr. G. Gioanola e VGT)

 

Entrada: taquilla 10€ Anticipada 8€  

 

 

Establiments convidats: 

 

 

 

Contacte

Festival de Guitarra Girona-Costa Brava festivalguitarragirona@gmail.com